Нуланд: Військові бази рф у Криму - легітимні цілі для ЗСУ

Нуланд: Військові бази рф у Криму - легітимні цілі для ЗСУ

Укрінформ
США вважають Крим територією України, перетворену росією на величезну військову базу, і не стануть суперечити рішенням української сторони атакувати російські військові об’єкти на півострові.

Про це сказала в четвер під час онлайн-дискусії, організованої Фондом Карнегі, заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не оцінюватиму наперед, де українці вирішать воювати або яке рішення приймуть щодо Криму в короткостроковій, середньостроковій чи довгостроковій перспективах, але ми визнаємо Крим – це Україна»,- зауважила заступниця держсекретаря.

Читайте також: Кримські партизани просять дані про розташування загарбників та їхньої техніки на півострові

Вона нагадала, що російська окупаційна влада, як тільки захопила Крим, одразу вдалася до масових порушень прав людини, переслідування кримських татар та інших, хто не погоджувався з окупацією. Крім того, росія перетворила півострів на велику військову базу, яка була використана для масштабного наступу на решту територію України.

Тож, за її словами, військові бази рф у Криму слід вважати легітимними цілями для ЗСУ. 

При цьому, Нуланд зауважила, що Україна не доб’ється безпеки, якщо Крим як мінімум, не буде демілітаризованим.

Крім того, заступниця держсекретаря повідомила, що в Вашингтоні розглядають можливості для поставок в Україну не лише зброї, необхідної зараз на полі бою для перемоги, але й для подальшого стримування рф після завершення війни.

Читайте також: США не бачать «втоми» серед союзників від допомоги Україні - Нуланд

У цьому зв’язку вона зауважила, що Україні для цього потрібна розвинути й стійка ППО. Крім того, українцям «знадобиться набагато міцніша оборона кордонів, кращі радари та системи раннього попередження, щоби бути впевненими, що рф не зможе вторгнутися знову».

Як повідомляв Укрінформ, у четвер заступниця Держсекретаря США Вікторія Нуланд анонсувала, що США і країни G7 готують новий масштабний пакет санкцій проти росії, а також інших країн, які підтримують її агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-