В Україні судитимуть «міністра охорони здоров’я» Криму - організував лікування окупантів

В Україні судитимуть «міністра охорони здоров’я» Криму - організував лікування окупантів

Укрінформ
В Україні судитимуть така званого «міністра охорони здоров’я» в тимчасово окупованому Криму, який забезпечував лікування російських військових, що воюють проти України. 

Про це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь у Телеграмі, передає Укрінформ. 

“Прокуратура АР Крим та м. Севастополя скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного міністра охорони здоров’я Республіки Крим. Встановлено, що обвинувачуваний організував забезпечення необхідним медичним обладнанням, лікарськими засобами та спеціальним автотранспортом російські військові формування, які беруть участь у війні проти України”, - йдеться в повідомленні. 

Як зазначається, очільник окупаційного відомства всіляко підтримує збройну агресію рф проти України та підлаштовує роботу системи охорони здоров’я до потреб російських військових. 

Після окупації півострова він обіймав різні посади у незаконно створених окупаційних органах влади, додали у прокуратурі.  Зокрема, головного лікаря Судакської міської лікарні, пізніше – «першого заступника міністра охорони здоров’я РК». 

“Посаду «міністра охорони здоров’я республіки Крим» він добровільно обійняв у липні 2022 року”, - зазначили у прокуратурі. 

Читайте також: У Криму загарбники готуються до української операції зі звільнення півострова - розвідка

Дії «міністра» кваліфіковані за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомлялося, підприємцю із тимчасово окупованого Криму, який уклав контракти із «адміністрацією міста Сімферополя» та «міністерством екології та природних ресурсів Республіки Крим», загрожує до п'яти років в'язниці за колабораціонізм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-