Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Арештований у Криму художник Зіза просить Зеленського про обмін

Арештований у Криму художник Зіза просить Зеленського про обмін

Укрінформ
Незаконно заарештований у Криму художник Богдан Зіза, якого російські загарбники звинувачують у «терористичному акті» за те, що він облив синьо-жовтою фарбою окупаційну адміністрацію в м. Євпаторія, звернувся до Президента України Володимира Зеленського з проханням про обмін.

Про це повідомив правозахисний проєкт на підтримку Богдана Зізи в Iнстаграмі, передає Укрінформ.

«Богдан звертається до Президента України В.О. Зеленського з проханням про обмін — його та інших політв’язнів, що знаходяться на території окупованого Криму та на території росії», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Богдана Зізу загарбники мають етапувати із Сімферопольського СІЗО до Ростова-на-Дону (росія), де йому планують винести вирок.

Богдану Зізі інкримінують чотири статті кк рф: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму та вандалізм із політичних причин.

Читайте також: Кримського імама засудили у росії до 17 років позбавлення волі

16 травня Богдан Зіза облив синьою та жовтою фарбами будівлю "адміністрації" Євпаторії, після чого кинув у неї коктейль із запальною сумішшю. Того ж дня загарбники заарештували його, катували та погрожували, під тиском змусили записати на відео так зване "зізнання".

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-