Справу щодо «депутата» з Криму передали до суду

Справу щодо «депутата» з Криму передали до суду

Укрінформ
Прокуратура АР Крим передала до суду справу щодо окупаційного депутата з Криму, який закликав жителів півострова підтримувати війну росії проти України.

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно окупаційного депутата «державної ради республіки Крим», - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, після окупації Криму чоловік був «регіональним депутатом до державної ради рк» від «єдиної росії», з 2018-го року обіймає посаду «голови комітету державної ради рк з народної дипломатії та міжнаціональних відносин».

Після повномасштабного вторгнення він розпочав пропагандистську кампанію проти України.

У пропагандистських ЗМІ він закликав кримчан підтримувати збройну агресію рф проти України.

Також обвинувачений переконував у легітимності окупації частини території України та закликав до насильницького повалення української влади, намагався створити позитивний образ окупантів та звеличував ідеї «русского мира».

Дії «депутата» кваліфіковано як публічні заклики до насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України), виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (ч. 3 ст. 436-2 КК України) та колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Санкція передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Читайте також: З Криму зміг виїхати активіст, проти якого загарбники порушили справу за «фейки» про армію рф

Як повідомлялося, до 12 років позбавлення волі заочно засуджено депутата Верховної Ради АР Крим VI скликання, який голосував за постанову щодо проведення «загальнокримського референдуму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-