З Криму зміг виїхати активіст, проти якого загарбники порушили справу за «фейки» про армію рф

З Криму зміг виїхати активіст, проти якого загарбники порушили справу за «фейки» про армію рф

Укрінформ
Керчанину, активістові Іллі Ганцевському вдалося виїхати з тимчасово окупованого Криму до Данії після того, як загарбники порушили стосовно нього кримінальну справу за “фейки” щодо росармії.

Як передає Укрінформ, про це Ілля Ганцевський повідомив Центру з прав людини Zmina.

“Випускнику юридичного факультету, кредитному фахівцю та керчанину Іллі Ганцевському вдалося виїхати з тимчасово окупованого Криму до Данії після того, як окупаційна влада почала переслідувати чоловіка за дописи у соцмережах проти російської агресії в Україні”, - йдеться в повідомленні.

Як розповів Ганцевський, відповідні дописи у соцмережах він почав робити після повномасштабного вторгнення росії до України. Він вважає, що окупаційні силовики активізувалися через розміщене у його соцмережах фото, де він із дівчиною у футболці з надписом “Ні путіну! Ні війні!”.

За словами активіста, його затримали 13 квітня люди у військовій формі без розпізнавальних знаків. У нього забрали ідентифікаційний код та український паспорт. Після цього Ганцевського 14 діб утримували в СІЗО, а потім на місяць помістили під домашній арешт.

Читайте також: Кримського татарина Абдурахманова готують до етапування в рф, він просить про обмін

Згодом так званий “слідчий комітет” порушив проти нього кримінальну справу за ст. 207.3 КК рф про розповсюдження фейків щодо росармії. Як зазначається, причиною порушення справи став репост допису про ракетний обстріл 8 квітня залізничного вокзалу в Краматорську, коли росіяни вбили 59 людей.

Як зазначається, Ганцевський порадив усім активістам, які перебувають на тимчасово окупованих територіях, за перших дзвіночків щодо затримання їхати до безпечних місць.

Як повідомляв Укрінформ, до підпорядкованих росії “судів” тимчасово окупованого Криму передали 151 справу за статтею 20.3.3 КпАП рф про «дискредитацію російської армії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-