Потенціал опору окупантам у Криму величезний – Ташева

Потенціал опору окупантам у Криму величезний – Ташева

Укрінформ
У Криму спостерігаються різні акції опору окупантам, потенціал спротиву величезний.

Таку думку висловила постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева в інтерв’ю “Суспільному”, передає кореспондент Укрінформу.

За словами Ташевої, станом на 1 листопада у Криму зареєстровано 184 адміністративні справи про “дискредитацію збройних сил рф”.

“Це лише те, про що ми дізналися з окупаційних реєстрів. Ми впевнені, що є ряд інших людей, які не потрапили під адмінвідповідальність. Хтось розповсюджує листівки, що в Україні війна, хтось кріпить наліпку на машину “Ні війні”. Хтось, як Олександр Тарапон, поширював листівки про далекого родича, який служить у російській армії та є воєнним злочинцем. Тобто акції спротиву в Криму різні. ...Потенціал спротиву окупантам у Криму величезний”, - зауважила постпред Президента.

Вона наголосила, що і до повномасштабного вторгнення рф багато людей у Криму ненавиділи росію, але не вдавалися до активних дій, бо не розуміли, як це може допомогти Україні. За роки окупації про спротив у Криму більшою мірою можна було говорити в контексті подій у правозахисній сфері.

Читайте також: Ташева передала раднику президента Туреччини список літніх політв'язнів - кримських татар

“Коли особу затримували, під її будинок приходили активісти підтримати затриманого, родину, потім ці люди переміщалися під суд. І всі розуміли, що це — проукраїнська історія, в якій бере участь великий масив людей: журналісти, правозахисники і так далі. Адже людей затримували за проукраїнську позицію, навіть якщо відкрито про це не казали, як у випадках із Володимиром Балухом, Ільмі Умеровим, Ахтемом Чийгозом, Миколою Семеною та іншими”, - зазначила Ташева.

Як повідомлялося, постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що розглядається варіант видворення всіх громадян рф після деокупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-