Ташева передала раднику президента Туреччини список літніх політв'язнів - кримських татар

Ташева передала раднику президента Туреччини список літніх політв'язнів - кримських татар

Укрінформ
Постійний представник Президента України в Криму Таміла Ташева передала головному раднику президента Туреччини Ялчину Топчу список літніх кримських татар, яких незаконно ув'язнили на півострові російські окупанти.

Про це повідомляє у Телеграмі пресслужба Представництва Президента в АРК, передає Укрінформ.

"Таміла Ташева передала раднику президента Туреччини список незаконно ув’язнених в окупованому Криму представників кримськотатарського корінного народу літнього віку, які мають проблеми зі здоров’ям, та попросила про сприяння в порятунку їхнього життя та здоров’я", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у рамках візиту до Туреччини та, зокрема, до Анкари, постійний представник обговорила з головним радником президента Туреччини ситуацію в окупованому Криму, переслідування та незаконні ув’язнення представників кримськотатарського народу, а також співпрацю України та Туреччини на шляху до реінтеграції Кримського півострова. Ялчин Топчу вкотре засвідчив системну підтримку територіальної цілісності України Туреччиною на міжнародному рівні, зокрема, на рівні ООН.

Як повідомляв Укрінформ, під час Днів Криму в Туреччині Ташева наголосила, що Туреччина може стати хорошим партнером для України після деокупації Кримського півострова та в процесах його відновлення.

Дні Криму в Туреччині відкрилися 23 грудня у Стамбулі. Захід триває три дні, два останні — в Ескішехірі, містечку між Анкарою і Стамбулом, яке є “столицею” кримськотатарської діаспори в Турецькій Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-