Близько тисячі кримських татар виїхали в Туреччину після оголошення мобілізації до армії рф

Близько тисячі кримських татар виїхали в Туреччину після оголошення мобілізації до армії рф

Укрінформ
Близько тисячі кримських татар вимушено виїхали з тимчасово окупованого Криму в Туреччину після оголошення незаконної мобілізації до російської армії.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Туреччини Ясін Серім, передає Укрінформ із посиланням на інформацію у Фейсбуці Представництва Президента України в АРК.

"Пан Серім зазначив зокрема, що з початку оголошення злочинної мобілізації на території рф та окупованого Криму до Туреччини вимушено виїхали близько 1000 кримських татар", - йдеться у повідомленні.

Постійна представниця Таміла Ташева, яка зустрілася із заступником міністра в рамках візиту до Турецької Республіки, подякувала МЗС цієї країни за підтримку України на рівні різних міжнародних організацій, зокрема ООН та ОБСЄ, а також за допомогу в організації Днів Криму в Туреччині. Закликала підтримати «формулу миру», запропоновану Президентом України Володимиром Зеленським. Окремо вона передала вдячність міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу за згадку про Голодомор у його соцмережах, що було потужним сигналом для Української держави та українського народу.

У Представництві поінформували також, що сторони обговорили проблему політичних в’язнів. Ця тема залишається на порядку денному для Туреччини в рамках її контактів із рф.

Крім того, Постійна представниця відзначила підтримку Кримської платформи зі сторони Туреччини та її участь у самітах на найвищому рівні. Зі свого боку, Ясін Серім запевнив, що Турецька Республіка й надалі підтримуватиме діяльність Кримської платформи.

Читайте також: Ташева передала раднику президента Туреччини список літніх політв'язнів - кримських татар

Як повідомляв Укрінформ, під час Днів Криму в Туреччині Ташева наголосила, що Туреччина може стати хорошим партнером для України після деокупації Кримського півострова та в процесах його відновлення.

Дні Криму в Туреччині проходили з 23 грудня у Стамбулі та Ескішехірі, містечку між Анкарою і Стамбулом, яке є “столицею” кримськотатарської діаспори в Турецькій Республіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-