У Страсбурзі обговорюють ситуації з правами людини в окупованому Криму

У Страсбурзі обговорюють ситуації з правами людини в окупованому Криму

Укрінформ
У Страсбурзі проходить організований Офісом генерального секретаря Ради Європи круглий стіл “Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна – Розвиток подій внаслідок російської збройної агресії”.

Про це повідомляє у Телеграмі Представництво Президента Україні в Автономній республіці Крим, передає Укрінформ.

"Постійний представник Таміла Ташева виступила на відкритті круглого столу, організованого Офісом генсека Ради Європи, на тему “Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна – Розвиток подій внаслідок російської збройної агресії”, який сьогодні протягом дня відбуватиметься у Страсбурзі, Франція", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в Представництві, на відкритті заходу виступили з відеозверненнями генеральний секретар РЄ Марія Пейчинович-Бурич та комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович. Особисто до дискусії приєдналися постійний представник Ісландії, голова Комітету міністрів Ради Європи, посол Рагнхільдур Арнльоцдоттір. Модерував захід генеральний директор Директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Христос Джакомопулос. До круглого столу приєдналися також представники українських неурядових правозахисних організацій та Офісу Омбудсмена України.

Мета заходу – отримання інформації для підготовки наступного звіту генсекретаря РЄ Марії Пейчинович-Бурич щодо ситуації на окупованому Кримському півострові, звіт улітку планують винести на голосування Комітету Міністрів Ради Європи.

Читайте також: Ташева: Обовязково проведемо трибунал над воєнними злочинцями в українському Криму

У Представництві зауважили, що раніше, 16 червня 2022 року, Комітет міністрів РЄ, на основі попереднього звіту генсека під назвою “Ситуація з правами людини в окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополь”, засудив порушення окупаційними адміністраціями прав етнічних українців, кримських татар та інших жителів півострова, а також висловив стурбованість у зв’язку з тим, що рф продовжує відмовляти у безперешкодному доступі до Криму для Комісара з прав людини та представників інших правозахисних організацій.

“Цей круглий стіл може стати дуже важливим початком для нового звіту щодо ситуації на території окупованого Кримського півострова. Звісно, я не можу не відзначити і не подякувати за ряд Резолюцій, які ПАРЄ ухвалила в останній час. Власне, Парламентська Асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію щодо визнання нинішнього російського режиму терористичним. Це було дуже важливе голосування, дуже важлива Резолюція для Української держави, яка перебуває в умовах війни вже вісім років”, – зауважила Ташева, виступаючи на відкритті круглого столу.

Вона також подякувала міжнародним партнерам за активний інтерес до діяльності Кримської платформи.

Як повідомляв Укрінформ, Представництво Президента в АРК закликає російських окупантів негайно зупинити свавільне нищення пам’ятки історії – Ханського палацу, а міжнародну спільноту – відреагувати на ці процеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-