Чиновнику з Херсонщини оголосили підозру - налагоджував подачу води у Крим

Чиновнику з Херсонщини оголосили підозру - налагоджував подачу води у Крим

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру чиновнику-колаборанту, який налагоджує подачу води до військових баз російської федерації у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

У результаті слідчо-оперативних дій встановлено особу «посадовця» у тимчасово захопленій частині Херсонської області, який допомагає ворогу відновити подачу прісної води до Криму.

Зловмисником є колишній керівник Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, який на початку повномасштабного вторгнення підтримав російських загарбників.

«Саме він після захоплення регіону добровільно пішов на співпрацю з агресором і погодився очолити створене окупантами «государственное унитарное предприятие водных ресурсов Херсонской области», - ідеться в повідомленні.

На цій «посаді» він виконує вказівки кремля щодо налагодження безперебійного водопостачання до військових баз рф на території Криму.

«Для цього колаборант підписав «доручення» щодо незаконного приєднання до складу окупаційного органу підрозділів Північно-Кримського каналу. Через цю гідротехнічну артерію він намагається забезпечити подачу дніпровської води до місць тимчасової дислокації окупаційних угруповань у захопленій частині півдня України», - ідеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Постачав росіянам воду, харчі та запчастини: СБУ затримала на Миколаївщині колаборанта

Зловмисник перебуває на тимчасово захопленій території Херсонщини. Однак співробітники СБУ знають про місця його перебування і проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв Укрінформ, судді Київського районного суду Сімферополя призначили покарання у вигляді 12 років позбавлення волі за державну зраду.

Фото: Рixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-