Кримчан вносять до списків присяжних на «судах», щоб зробити їх співучасниками злочинів рф — Меджліс

Кримчан вносять до списків присяжних на «судах», щоб зробити їх співучасниками злочинів рф — Меджліс

Укрінформ
Загарбники розсилають кримчанам листи, де у беззаперечному тоні вказується, що їх включено до списку присяжних так званих “судів”. Таким чином окупанти намагаються зробити їх співучасниками своїх злочинів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Меджлісу кримськотатарського народу, де розміщене фото відповідного листа.

У Меджлісі зазначили, що російська окупаційна влада в Криму не припиняє спроб зробити співучасниками своїх злочинів мешканців півострова з числа кримських татар, які в абсолютній більшості не приймають російську окупацію, залишаються вірними своїй землі та Українській державі.

“Одержувачу листа, що розсилається “адміністрацією” Сімферопольського району, у беззаперечному тоні вказується, що він “включений до основного списку кандидатів у присяжні засідателі Сімферопольського суду”, - йдеться в дописі.

Зазначається, що серед причин, через які людина може відмовитися від цього, не вказано небажання людини служити окупаційній владі.

Читайте також: В окупованому Криму до «судів» передали 151 справу за «дискредитацію російської армії»

Подібні повідомлення, додали в Меджлісі, нещодавно почали приходити до мешканців інших районів Криму, де в окупантів виникла необхідність “освіжити” склад незаконних та злочинно створених судів.

“Меджліс кримськотатарського народу раніше неодноразово закликав жителів Криму уникати будь-якою ціною спроб російських окупантів залучити їх до роботи у місцевих закладах, діяльність яких є незаконною та злочинною. Безумовно, всі суди, створені російськими окупантами в Криму, належать до злочинних установ”, - зауважили у Меджлісі.

Як повідомлялося, російські окупаційні "адміністрації" в Криму закликають населення брати у свої будинки підселенців - російських солдатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-