В окупованому Криму до «судів» передали 151 справу за «дискредитацію російської армії»

В окупованому Криму до «судів» передали 151 справу за «дискредитацію російської армії»

Укрінформ
До підпорядкованих росії “судів” тимчасово окупованого Криму за дев’ять місяців цього року передали 151 справу за статтею 20.3.3 КпАП рф про «дискредитацію російської армії».

Як передає Укрінформ, про це повідомила “Кримська правозахисна група”.

“До "судів" Криму з березня по листопад 2022 року передали щонайменше 151 адміністративне провадження за статтею «дискредитація російської армії”, - йдеться в повідомленні.

За 127 провадженнями винесли ухвалу про призначення покарання.

Загальна сума штрафів за цими “справами” склала понад два мільйони рублів.

У КПГ зазначили, що найпоширеніша причина переслідування за цією статтею - публікації у соцмережах, надпис «Ні війні» чи одиночний пікет із таким текстом на плакаті. В одному з випадків приводом став напис «Я за мир».

“Для порушення адміністративного провадження достатньо назвати війну війною чи опублікувати інформацію про причетність зс рф до масових вбивств цивільних в Україні. У кількох випадках людей переслідували за знищення чи зафарбовування символіки війни: знищення плакатів з літерою «Z» чи напад на машини з такою символікою”, - зауважили у “Кримській правозахисній групі.

Окрім того, зауважують правозахисники, приводом для переслідування за цією статтею є виконання гімну України чи промовляння гасла «Слава Україні!».

Підставою для порушення справи найчастіше є донос.

Читайте також: У Криму вимагають від вчителів перераховувати частину зарплати на армію росії

У КПГ акцентували, що кримчан, котрі публічно демонструють незгоду з війною росії проти України, також переслідують за кримінальними справами.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму присудили 2,5 року колонії суворого режиму Олександру Тарапону за статтею про «дискредитацію збройних сил рф».

Також за цією статтею притягнули до адміністративної відповідальності шістьох учасників та організаторів весілля в Бахчисараї за виконання пісні “Ой у лузі червона калина”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-