У Туреччині посвідчення закордонних українців отримали представники кримськотатарської діаспори

У Туреччині посвідчення закордонних українців отримали представники кримськотатарської діаспори

Укрінформ
Представники кримськотатарської діаспори Туреччини отримали посвідчення закордонних українців.

Церемонія вручення відбулася в Посольстві України в Туреччині, повідомляє власкор Укрінформу.

«Отримання документів, що підтверджують статус кримських татар, котрі проживають у Туреччині, як закордонних українців, є важливим елементом солідарності та підтримки Української держави», - зазначив посол України в Туреччині Василь Боднар, який провів церемонію вручення посвідчень.

Документи отримали нащадки кримських татар - емігрантів, які наразі проживають в Анкарі, Бурсі, Ескішехірі, Конії та інших регіонах.

У своїх виступах авторитетні представники громадськості, зокрема професор Хакан Киримли, голова Генерального центру товариств кримськотатарської діаспори Мюкремін Шахін та інші, наголосили на своїй підтримці боротьби, що веде Україна за відновлення територіальної цілісності, на захист демократії та прав людини. Учасники заходу висловили впевненість, що відновлення Україною повного контролю за всіма територіями в міжнародновизнаних кордонах, включно з Кримом, створить необхідні умови для розвитку півострова та реалізації законних прав всіх громадян України та кримськотатарського народу.

Читайте також: Делегація Меджлісу обговорила у Туреччині посилення тиску на рф задля звільнення політв'язнів

Посвідчення закордонного українця є документом, що засвідчує цей статус, але не замінює паспорт. Посвідчення закордонного українця видається на 10 років з подальшою його перереєстрацією і дає ряд переваг, зокрема можливість навчання у закладах вищої освіти України за кошти держбюджету, право працювати на підприємствах, в установах і організаціях або провадити іншу трудову діяльність на підставах і в порядку, встановлених для громадян України та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-