фсб планує висунути журналістці Данилович звинувачення у «держзраді»

фсб планує висунути журналістці Данилович звинувачення у «держзраді»

Укрінформ
Журналістці Ірині Данилович, яку загарбники викрали у Криму та висунули незаконне звинувачення щодо зберігання вибухівки, фсб планує висунути ще одне звинувачення - «у державній зраді».

Як передає Укрінформ, про це повідомила правозахисна організація «КримSOS».

«Як стало відомо КримSOS, співробітники російського фсб планують висунути викраденій Ірині Данілович ще одне обвинувачення. До сфабрикованої справи можуть долучити обвинувачення у «державній зраді» за статтею 275 КК рф», – розповів аналітик організації Євгеній Ярошенко.

Зазначається, що вчинок за цією статтею може каратися ув’язненням від 12 до 20 років.

Читайте також: Громадськість вимагає звільнення зниклої у Криму Ірини Данилович

Як повідомлялося, 29 квітня громадянську журналістку Ірину Данилович російські силовики викрали по дорозі з Коктебеля до Феодосії. Упродовж 8 днів її утримували у будівлі фсб. Силовики проводили тестування на поліграфі та погрожували вивезти жінку до лісу. Згодом їй запропонували підписати порожні бланки в обмін на "звільнення". Після того, як вона це зробила, їй повідомили, що в її сумці нібито знайшли двісті грамів вибухівки.

Їй висунули підозру у незаконних діях з вибуховими речовинами за ч.1. ст 222.1 КК рф. Санкція цієї статті передбачає від 6 до 8 років ув’язнення та до 100 тисяч рублів штрафу. Ірина Данілович перебуває у СІЗО № 1 міста Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-