Незаконний призов, що стартував у Криму, є продовженням мобілізації - правозахисник

Незаконний призов, що стартував у Криму, є продовженням мобілізації - правозахисник

Укрінформ
16-й незаконний призов, що розпочався у окупованому Криму сьогодні, 1 листопада, є продовженням мобілізації, адже призовників відправлятимуть на російсько-українську війну.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив аналітик Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов.

За його словами, під час цієї чергової призовної кампанії загарбники планують призвати близько трьох тисяч кримчан. «Як показує досвід, їх відправлять на фронт, незважаючи на заяви російського керівництва, що цього не робитимуть», - зазначив Сєдов.

Правозахисник наголосив, що черговий незаконний призов, що розпочався як на окупованому півострові так і в росії, фактично, є продовження мобілізації: “У такий спосіб в рф хочуть кинути на російсько-українську війну ще до 120 тисяч людей”.

За інформацію Сєдова, щомісяця в окупованому Криму відкривають близько 15 справ «за ухилення від служби».

«Однак краще заплатити штраф 50 тисяч рублів, та лишитися живим і не бути розхідним матеріалом для росії у цій війні. Слід уникати призову усіма можливими способами, не реагувати на жодні спроби зв’язатися від так званих “військкоматів», - наголосив правозахисник.

Читайте також: МЗС України закликає світ засудити незаконний призов рф на загарбаних територіях

Як повідомлялося, Європейський Союз засудив незаконну «часткову» мобілізацію, яку росія проводить на території тимчасово окупованого Криму, а також кампанію призову до російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-