В аеропорту Стамбула за запитом росії затримали кримськотатарську журналістку

В аеропорту Стамбула за запитом росії затримали кримськотатарську журналістку

Укрінформ
В аеропорту Стамбула після повернення з Хорватії, де проходив парламентський саміт Кримської платформи, за запитом росії до Інтерполу затримали кримськотатарську журналістку Гульсум Халілову.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці написав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Учора вночі в аеропорту Стамбула, після прильоту з Хорватії, була затримана за російським запитом в Інтерполі відома кримськотатарська журналістка, яка працює на телеканалі АТR, Гульсум Халілова”, - написав Чубаров.

За його словами, наразі Халілова звільнена, їй дозволили в'їхати на територію Туреччини.

Чубаров зауважив, що журналістку затримали відповідно до сфальшованих росією матеріалів.

На його думку, не слід звинувачувати правоохоронні органи держави, які вимушені реагувати на запити до Інтерполу з боку росії, а слід вимагати від держав-членів Інтерполу негайно позбавити росію членства в цій організації.

“Це справді ганьба для всіх цивілізованих держав, коли вони миряться з тим, що терористична держава росія все ще є членом Інтерполу, а вони – цивілізовані держави – виконують запити держави-терориста”,- наголосив голова Меджлісу.

Читайте також: Литва закликає виключити росію та білорусь з Інтерполу

Як повідомлялося, учасники 90-ї сесії Генеральної Асамблеї Інтерполу, яка проходить в індійському місті Нью-Делі, за запитом України розглянули питання призупинення членства або виключення країни-члена з організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-