Коста-Рика засуджує вторгнення рф в Україну, бо поважає Статут ООН – президент законодавчої асамблеї

Коста-Рика засуджує вторгнення рф в Україну, бо поважає Статут ООН – президент законодавчої асамблеї

Укрінформ
Коста-Рика віддана дотриманню положень Статуту ООН, тому засуджує несправедливе вторгнення російської федерації в Україну і посилює заклик до врегулювання конфлікту на основі поваги до міжнародного права.

Про це заявив президент законодавчої асамблеї Коста-Рики Родріго Аріас Санчес під час онлайн-виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Санчес зазначив, що трагедія, яку переживає Східна Європа, має спонукати замислитися над зобов’язанням держав утримуватися від погрози силою чи застосування сили проти територіальної цілісності або політичної незалежності будь-якої країни.

«Коста-Рика завжди буде країною, яка відстоює найвищі цінності діалогу злагоди, мирного врегулювання суперечок. З цієї причини Коста-Рика засудила несправедливе вторгнення російської федерації в Україну. Позиція Коста-Рики є державницькою: ми завжди віддані дотриманню положень Статуту ООН і посилюємо заклик до негайного припинення бойових дій на цій території. Ця абсурдна війна, яка спричинила хаос і біль в Україні, повинна закінчитися якнайшвидше заради блага і майбутнього людства», - сказав президент законодавчої асамблеї Коста-Рики.

Читайте також: Албанія підтримує Україну, бо росія загрожує всьому континенту - голова парламенту

Як повідомлялося, у хорватському Загребі пройшов перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на тимчасово захоплених територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-