Стефанчук у Загребі розповів про російські репресії в Криму

Стефанчук у Загребі розповів про російські репресії в Криму

Кримська платформа
Укрінформ
російські загарбники в Криму застосовують репресії проти всіх, для кого права людини, свобода слова та людська гідність – це не порожні слова.

Про це Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив під час виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

Він констатував, що з боку російської федерації у Криму вчиняються воєнні злочини, злочини проти людяності, спостерігається брутальна зневага міжнародного права та численні порушення прав людини.

Читайте також: Стефанчук закликає світові парламенти створити групи підтримки Кримської платформи

«Дуже важливо, що сьогодні у фокусі нашої уваги ситуація в тимчасово окупованому Криму, де тривають репресії не лише проти корінного населення, кримськотатарського народу, але й проти всіх, для кого права людини, свобода слова, людська гідність – це не порожні слова. Переслідування зазнають і українці, знищується українська церква», – розповів Голова ВР.

Стефанчук також додав, що в тимчасово окупованому Криму немає незалежної журналістики. «Окупанти вигадали термін «одиночне зібрання», щоб застосовувати каральні обмеження до свободи мирних зібрань», – зазначив він.

Окрім того, спікер українського парламенту поінформував, що на території півострова окупанти практикують насильницькі зникнення. Адже, за його словами, в російській федерації всі, хто говорить правду і бореться за свої права, вважаються терористами. У той час, як для всього цивілізованого світу ці люди є політичними в’язнями та в’язнями сумління.

Читайте також: Україна дуже потребує підтримки міжнародних партнерів – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, 24 – 25 жовтня у хорватському Загребі проходить перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи. До участі в заході запрошені делегації з понад 50 країн та інституцій, загалом очікується близько 400 політиків з усього світу. Україна також запросила представників країн, які не є членами платформи, зокрема з Південної Америки, Африки та Азії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-