На Кримській платформі закликали розслідувати злочини російських пропагандистів

На Кримській платформі закликали розслідувати злочини російських пропагандистів

Укрінформ
російські пропагандисти є співучасниками міжнародного злочину — підбурювання до геноциду, і їхні дії мають бути розслідувані.

Про це заявила голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник на полях першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, передає кореспондент Укрінформу.

“російські ЗМІ від 2014 року використовували мову ненависті до українців. Та черговим кроком стала підготовка росіян до думки, що України як держави не існує. Після цього в рф почали закликати до геноциду українців. Сьогодні лідери суспільної думки в рф не просто пропагандисти, а співучасники міжнародного злочину — підбурювання до геноциду. Тому ми закликаємо демократичні країни та членів Кримської платформи підтримати розслідування злочинів російських пропагандистів та забезпечити їхню відповідальність”, - наголосила Скрипник.

За її словами, правозахисники збирають інформацію про осіб, які займаються пропагандою і закликають до геноциду українців і скоєння міжнародних злочинів.

“російська пропаганда, яка перейшла до спонукання до геноциду, — це великий виклик для всього цивілізованого світу. Це потужна зброя, яка знищує систему демократії. Вона працює не лише в росії, а й у країнах Європи та США. Вони будують ненависть до українців, закликаючи до нашого знищення. І це — одна з причин скоєння найгірших злочинів стосовно чоловіків, жінок, дітей у Бучі, Ірпені, Маріуполі та інших українських містах”, - заявила голова правління Кримської правозахисної групи.

Читайте також: Дружина Єсипенка: Сподіваюся, Кримська платформа допоможе звільнити українців із полону рф

Як повідомлялося, міжнародна робоча група з питань санкцій проти росії підготувала Дорожню карту рекомендованих індивідуальних санкцій проти російських пропагандистів, артистів, лідерів думок.

Фото: ukrainian.voanews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-