Світ має зупинити незаконну мобілізацію кримськотатарського народу до армії рф — Барієв

Світ має зупинити незаконну мобілізацію кримськотатарського народу до армії рф — Барієв

Укрінформ
Незаконна мобілізація представників кримськотатарського народу до зс рф - це винесення йому смертного вироку, світ має посилити тиск на росію, аби зупинити ці процеси.

Як передає Укрінформ, про це на дискусійній панелі в межах Першого Парламентського саміту Кримської платформи повідомив голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.

“Світ має посилити тиск на росію та використовувати всі доступні механізми, щоб зупинити незаконну мобілізацію кримськотатарського народу до збройних сил рф, що, фактично, є винесенням смертного вироку представникам корінного народу”, - зазначив Барієв.

Він акцентував, що міжнародні організації мають вжити заходів, аби зупинити незаконну мобілізацію, яку здійснюють російські окупаційні адміністрації щодо представників корінних народів Криму.

“Також слід сприяти забезпеченню гуманітарних коридорів для евакуації чоловічого населення корінних народів Криму до третіх країн-членів ООН. Необхідно розробити план гуманітарного реагування та забезпечити гуманітарну допомогу десяткам тисяч чоловіків кримськотатарського народу, які вихали до Грузії, Казахстану та інших країн”, - вважає Барієв.

Читайте також: Права людини у Криму: ситуація значно погіршилася за останні 8 місяців - правозахисниця

Як повідомляв Укрінформ, росія в тимчасово окупованому Криму намагається у пріоритетному порядку примусово мобілізувати до своєї армії кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-