рф намагається мобілізувати кримських татар у пріоритетному порядку - Верещук

рф намагається мобілізувати кримських татар у пріоритетному порядку - Верещук

Укрінформ
росія в тимчасово окупованому Криму намагається у пріоритетному порядку примусово мобілізувати до своєї армії кримських татар.

Про це в ефірі телемарафону заявила віцепрем’єрка Ірина Верещук, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми розуміємо, що рф проявила свій рашизм у всій красі – це мобілізація корінних народів, зокрема. І у цьому випадку у тимчасово окупованому українському Криму, рф намагається пріоритетно мобілізувати корінні народи Криму, а саме – кримських татар. А вони дійсно не хочуть бути мобілізовані, і їдуть, намагаючись врятуватися», - сказала Верещук.

За її словами, кримчани намагаються втекти від примусової мобілізації до Грузії, Польщі, Литви.

«Знаю, що наше МЗС працює у цьому напрямку. Думаю, що ці питання будуть залагоджені», - заявила міністр.

Вона підкреслила, що росія вчиняє акти геноциду щодо корінних народів, у тому числі, по відношенню до кримських татар та інших корінних народів України, і про це необхідно говорити.

Читайте також: У Криму повістки видали онкохворому та чоловіку на візку

Окремо віцепрем'єрка уточнила, що в української влади є дані щодо тих осіб, які віддають такі злочинні накази та займаються незаконною примусовою мобілізацією українських громадян. «І, звичайно, ці всі дані будуть додані до доказової бази, а потім винні понесуть покарання», - сказала міністр.

Як повідомлялося, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що для допомоги кримчанам, які самоевакуюються через мобілізацію, слід створити міжвідомчу робочу групу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-