У СІЗО Сімферополя перебуває іспанський волонтер Маріо – правозахисники

У СІЗО Сімферополя перебуває іспанський волонтер Маріо – правозахисники

Укрінформ
У СІЗО Сімферополя тимчасово окупованого Криму перебуває іспанський волонтер Мар’яно Гарсіа Калатаюд - відомий як Маріо - який зник на початку повномасштабного вторгнення рф до України.

Як передає Укрінформ, про це повідомила правозахисна організація КримSOS.

«Як стало відомо КримSOS, волонтер з Іспанії Мар’яно Гарсіа Калатаюд перебуває у СІЗО Сімферополя. Наразі там також перебувають кілька десятків громадян України, яких окупанти викрали у південних областях», — розповів аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко.

Мар’яно Гарсіа Калатаюд - громадянин Іспанії, який впродовж восьми років проживав в Україні та займався волонтерською діяльністю. 19 березня чоловік пішов на проукраїнську акцію в тимчасово окупованому Херсоні, після чого зник. Місцеві активісти повідомляли, що його утримували у Херсоні. Вийти на зв’язок із ним не вдавалося, його доля була невідома.

Читайте також: У Криму чоловіка засудили до 2,5 року колонії за листівки

Як повідомлялося, у сімферопольському СІЗО загарбники утримують викрадену у травні херсонську волонтерку Ірину Горобцову. Також там утримують викраденого на Херсонщині екскомандира корабля ВМС України Олексія Кисельова.

За даними правозахисників, від початку повномасштабної війни на Херсонщині затримали 15 громадян за участь у “батальйоні Челебіджихана”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-