Прокуратура відкрила справу про викрадення росіянами українця на адмінмежі з Кримом

Прокуратура відкрила справу про викрадення росіянами українця на адмінмежі з Кримом

Укрінформ
Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання російськими військовими українця на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом та поміщення його до слідчого ізолятора Сімферополя.

Як передає Укрінформ, про це прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя повідомила в Телеграмі.

Дії окупаційних правоохоронців та суддів кваліфіковані за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до 12 років.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Кримськотатарського ресурсного центру (КРЦ), на тимчасово захопленій території Херсонської області російські загарбники викрали двох людей за підозрою в участі у батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Читайте також: На Херсонщині росіяни викрали 63 представників місцевої влади і близько 300 активістів

21 липня у с. Салькове Генічеського району був затриманий кримський татарин Ігор Халілов. Його вивезли з мішком на голові та помістили у СІЗО Сімферополя.

22 липня у Генічеську був затриманий капітан 1-го рангу у відставці, колишній командир корабля управління ВМС України “Славутич” Олексій Кисельов, 1964 року народження. Відомо, що спочатку чоловіка відвезли у невідоме місце, де, ймовірно, катували, після чого також помістили у СІЗО Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-