На Херсонщині росіяни викрали 63 представників місцевої влади і близько 300 активістів

На Херсонщині росіяни викрали 63 представників місцевої влади і близько 300 активістів

Укрінформ
На Херсонщині окупанти викрали 63 представників органів місцевого самоврядування і близько 300 активістів.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив т. в. о. керівника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій.

«Ми моніторимо цю інформацію. Розумієте, що є певний брак в наданні такої інформації – територія тимчасово окупована. Але максимально з тих повідомлень сформована база даних – конкретні люди. На сьогодні – це 63 представники органів місцевого самоврядування і близько 300 – це активісти проукраїнські», - сказав Бутрій.

Читайте також: На Херсонщині загарбники «воюють» із гривнею і хочуть її заборонити

Він підкреслив, що це люди, прізвища яких підтверджені.

За словами Бутрія, викрадених насправді набагато більше, бо російські загарбники посилили терор проти мирного населення. Вони перевіряють автомобілі, особисті речі, телефони, чоловіків змушують роздягатися і якщо військовим рф щось не сподобається (у телефоні, татуювання та інше), то "людей просто забирають".

Як пояснив очільник області, надходить інформація, що людину забрали, а от підтвердити конкретне прізвище викраденого не завжди можна.

Читайте також: На Херсонщині росіяни змушують «латати» мости комунальників, бо дорожники відмовилися

Як повідомляє Укрінформ, 30 травня загарбники відключили на Херсонщині інтернет та мобільний зв'язок від українських операторів; блокують «зелені коридори», евакуацію, викрадають мешканців області.

Міського голову Голої Пристані Олександра Бабича загарбники викрали 28 березня, його доля невідома.

Поліція Херсонської області станом на 22 червня відкрила 408 кримінальних проваджень про зникнення безвісти мирних жителів області, наразі відомо про звільнення 204 громадян, доля ще 204 викрадених невідома.

Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що на Херсонщині російські загарбники утримують у своїх катівнях близько 600 осіб, також викрадених жителів області вивозять до Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-