На Херсонщині загарбники «воюють» із гривнею і хочуть її заборонити

На Херсонщині загарбники «воюють» із гривнею і хочуть її заборонити

Укрінформ
Окупанти заявляють про плани заборонити обіг гривні в Херсонській області. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Херсонська ОВА.

«На Херсонщині окупаційна влада заявляє про плани заборонити обіг гривні в області», - йдеться у повідомленні.

Місцеві телеграм-канали інформують, що про намір повністю вивести з обігу українську гривню заявив колаборант Кирило Стремоусов.

Читайте також: Загарбники активно працюють у напрямку «референдуму» на Херсонщині - облрада

Херсонське видання "Мост" також інформує, що окупанти в Херсоні «полюють» на банківські термінали й на точки, де можна перевести гривні в готівку. Але в місцевих пабліках херсонці пишуть, що намір окупантів перевести «стахановськими» темпами Херсонщину на використання виключно рублів приречений на неуспіх. Бо в регіоні немає достатньої для цього кількості рубльової маси.

Читайте також: На Херсонщині росіяни змушують «латати» мости комунальників, бо дорожники відмовилися

До того ж, через кепський стан економіки та вкрай погану роботу окупаційних структур в області немає джерел отримання людьми рублів.

Наприклад, херсонські пенсіонери, які оформили пенсійні картки в окупаційному Промсвязьбанку, кажуть, що самі картки ще не отримали через якісь «ще не вирішені технічні» питання, пише видання.

Водночас херсонці серйозно побоюються, що в разі прийняття окупаційною владою авторитарного рішення про вилучення з обігу гривні й введення лише рубля в області буде катастрофа, бо у переважної більшості людей рублів просто немає, інформує видання.

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники на Херсонщині забороняють роботу підприємців та всіх суб’єктів господарської діяльності, які відмовляються приймати російські рублі і не вказують цін на товари в цій валюті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-