До Криму перекинули мобілізованих із Пензи і Башкортостана, аби відправити їх на війну

До Криму перекинули мобілізованих із Пензи і Башкортостана, аби відправити їх на війну

Укрінформ
На тимчасово окупований Кримський півострів привезли мобілізованих із низки регіонів рф, аби відправити їх у зону бойових дій на новоокуповані українські території.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента України в АРК.

«Мобілізованих росіян з Ульяновської області, Пензи, Башкортостана та Саратова привезли до окупованого Криму, щоб у подальшому відправити в зону бойових дій на Херсонщину», - йдеться в дописі.

У відомстві зазначили, що злочинна мобілізація в Криму триває, і окупанти надають перевагу тим, кому за 40 років.

«Саме таких людей мобілізували в Судаку, а керівник окупаційної адміністрації Севастополя заявив про 232 нібито “добровольців”, які самі прийшли до військкомату», - розповіли у представництві.

Читайте також: російські військові із Запоріжжя повернулися на місце постійної дислокації у Крим - Чубаров

Також зазначається, що загарбники вже не просто роздають «повістки» на вулиці, а наклеюють їх на дверях квартир і будинків. У представництві вчергове закликали громадян максимально убезпечити себе від отримання цих "повісток" і нагадали про інструкцію, як уникнути мобілізації: https://cutt.ly/vVIJLiQ.

Як повідомляло агентство, в Україні розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни у зв'язку зі злочинною мобілізацією, яку проводить окупаційна влада Криму.

Про випадки примусової мобілізації в Криму слід повідомляти на гарячу лінію в Україні за номером:+ 38 (096) 700 1600, у тому числі у месенджерах Telegram, Viber, Whatsapp та Signal.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-