Моніторинг ситуації в Криму з боку ЮНЕСКО триватиме - Джапарова

Моніторинг ситуації в Криму з боку ЮНЕСКО триватиме - Джапарова

Укрінформ
Виконавча рада ЮНЕСКО вирішила продовжувати моніторинг ситуації на всій території України, у тому числі в тимчасово окупованому Криму, попри тиск росії.

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щойно Виконавча рада UNESCO, попри увесь супротив росії, ухвалила чотирнадцяте рішення «Моніторинг ситуації в Автономній Республіці Крим (Україна)». Це означає, що моніторинг ситуації на всій території України, в тому числі в моєму рідному Криму, триватиме», - зазначила вона.

Джапарова зауважила, що рішення ухвалили 19 голосами проти 3, назвавши це ще однією перемогою України на одному з найвпливовіших міжнародних майданчиків.

Перша заступниця міністра поінформувала, що підставою ухвалення цього рішення стала доповідь Генеральної директорки ЮНЕСКО Одрі Азулє, підготовлена на підставі звітів за результатами місій ЮНЕСКО до України. За її словами, виконрада ЮНЕСКО чітко відзначила суттєво погіршення ситуації в тимчасово окупованому Криму, а також, те що ці процеси значно прискорились після початку повномасштабної агресії рф проти України.

«Сьогоднішнє засідання ще раз підтвердило підтримку України на міжнародній арені та ізоляцію росії. Держава-агресор втратила усі підстави бути членом ЮНЕСКО та її органів. Переконана, що зростаюча підтримка України з боку ЮНЕСКО та її держав-членів сприятиме якнайшвидшій деокупації Криму та подальшому залученню ресурсів Організації для відновлення території України, яка потерпає від російської агресії», - наголосила Джапарова.

Читайте також: Співавторами нової резолюції ООН на підтримку України стали 67 країн - Джапарова

Як повідомлялося, минулоріч ЮНЕСКО у своїй доповіді відзначало, що ситуація з правами людини в окупованому росією Криму та місті Севастополі продовжує погіршуватися, а об'єкти всесвітньої спадщини та інші культурні пам'ятки зазнають варварського поводження і розграбування з боку окупаційної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-