Ще одному «командиру самооборони Криму» оголосили підозру

Ще одному «командиру самооборони Криму» оголосили підозру

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру так званому командиру так званої 5-ї роти НЗФ «Самооборона Криму», який сприяв окупації півострова росією.

Пре це повідомила прокуратура АРК та м. Севастополь, передає Укрінформ.

За даними слідчих, у лютому 2014 року окупанти призначили фігуранта командиром 5 роти незаконного збройного формування «Самооборона Криму». Під його керівництвом «самооборонівці» спільно з іншими незаконними збройними формуваннями та збройними силами рф брали участь у захопленні об’єктів критичної інфраструктури, забезпечували функціонування незаконно створених блокпостів, "патрулювали" вулиці півострова, проводили незаконні перевірки документів та обшуки громадян України тощо.

Від представників окупаційної "адміністрації" «командир» отримав псевдонагороди «за повернення Криму» та «за захист Криму».

Читайте також: Кримському «судді» оголосили підозру за незаконне засудження учасника Євромайдану

Його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування), ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України).

Як повідомлялося, правоохоронці повідомили про підозру командирові так званої 7-ї роти незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-