Кримському «судді» оголосили підозру за незаконне засудження учасника Євромайдану

Кримському «судді» оголосили підозру за незаконне засудження учасника Євромайдану

Укрінформ
«Судді» так званого «Київського районного суду Республіки Крим» оголосили підозру за незаконне кримінальне переслідування учасника Євромайдану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя у Фейсбуці.

Слідством встановлено, що підозрюваний, нехтуючи положеннями Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, брав безпосередню участь у реалізації політики російської федерації, спрямованої на переслідування громадян України, не згодних з окупацією півострова.

Зокрема, протягом 2016 року фігурант здійснював розгляд сфабрикованої справи стосовно українського активіста, який нібито вчинив замах на вбивство двох працівників спецпідрозділу "Беркут" 18 лютого 2014 року на Майдані Незалежності в Києві.

Читайте також: Щонайменше до 42 суддів рф варто застосувати санкції за сфабриковані справи проти кримчан - аналітик

“Поширюючи пропагандистський міф рф щодо "злочинних дій" учасників Євромайдану, підозрюваний незаконно засудив одного з активістів до 10 років колонії суворого режиму”, - наголошують у прокуратурі.

Як додається, своїми діями й рішеннями "суддя" незаконно застосував кримінальне законодавство рф до подій, які відбулися до окупації півострова та поза його територією. Тим самим порушив право підсудного, який перебуває під захистом IV Женевської Конвенції 1949 року, на справедливий та офіційний судовий процес.

Читайте також: Суд надав дозвіл на заочне слідство щодо керівника «самооборони Криму»

Підозра оголошена за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Зловмиснику загрожує позбавлення волі терміном від восьми до дванадцяти років.

Як повідомляв Укрінформ, днями правоохоронці повідомили про підозру кримській "судді" щодо незаконного видворення громадянина України з тимчасово захопленого півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-