Щонайменше до 42 суддів рф варто застосувати санкції за сфабриковані справи проти кримчан - аналітик

Щонайменше до 42 суддів рф варто застосувати санкції за сфабриковані справи проти кримчан - аналітик

Укрінформ
Персональні санкції необхідно запроваджувати проти суддів та прокурорів рф, які незаконно переслідують кримчан.

На цьому наголосив аналітик КримSOS Євгеній Ярошенко на зустрічі з радницею президента Європейської ради Магдаленою Гроно, передає Укрінформ із посиланням на КримSOS.

«Санкції можуть бути одним із дієвих інструментів боротьби з безкарністю за порушення прав людини в окупованому Криму. Їх варто застосувати до прокурорів і щонайменше 42 суддів рф, які причетні до сфабрикованих кримінальних політично мотивованих справ проти кримчан», – сказав Ярошенко.

Раніше КримSOS оприлюднив реєстр із 42 суддів, які ухвалювали вироки політв’язням в окупованому Криму. Наразі відомо про 139 громадян України, які є жертвами політично мотивованих кримінальних переслідувань, з них 127 перебувають за ґратами.

Читайте також: Кримській «судді» повідомили підозру за незаконне видворення українця

Як повідомляв Укрінформ, 19 липня Південний окружний військовий суд в рф оголосив вирок фігуранту «справи Хізб ут-Тахрір» Азамату Еюпову у вигляді 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Представництво Президента в АР Крим вважає справу проти Еюпова політично вмотивованою, вимагає негайного скасування незаконного вироку та звільнення активіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-