Суд надав дозвіл на заочне слідство щодо керівника «самооборони Криму»

Суд надав дозвіл на заочне слідство щодо керівника «самооборони Криму»

Укрінформ
Суд надав дозвіл на проведення заочного розслідування щодо одного із керівників «самооборони Криму», який підозрюється у вчиненні низки тяжких злочинів.

Про це у Телеграмі повідомила прокуратура АРК та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«Прокуратура автономії отримала дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування (in absentia) відносно громадянина України, керівника 4 роти незаконного збройного формування «Самооборона Криму», який підозрюється у вчиненні ряду тяжких злочинів під час окупації півострова», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, у лютому 2014 року підозрюваний очолив один з підрозділів «самооборони Криму». Саме під його керівництвом члени цього НЗФ рали участь у захопленні міжнародного аеропорту у Сімферополі та інших адміністративних будівель, що надалі дало змогу російським військам контролювати повітряний простір над півостровом.

Крім того, за даними слідства, громадянин також причетний до викрадень і катувань кримських активістів, затримання журналістів та перешкоджання їхній роботі, спричинення тілесних ушкоджень тодішньому депутату Одеської обласної ради, а нині - народному депутату України.

Читайте також: У Криму «денацифікували» російського військового за одяг з літерою Z

Попередньо дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни), а також за ч. 5 ст. 260 (участь у складі незаконних збройних формувань) ч.1 ст.111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканість України), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 1 липня ДБР скерувало до суду справи про держзраду двох суддів із Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-