У Севастополі росіяни мобілізують водіїв «швидкої» і трактористів – розвідка

У Севастополі росіяни мобілізують водіїв «швидкої» і трактористів – розвідка

Укрінформ
У тимчасово окупованому Севастополі російські загарбники масово мобілізують водіїв швидкої допомоги й трактористів аграрних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

«В окупованому Севастополі набирає обертів «мобілізаційна кампанія». Представники військкоматів найбільшу увагу приділяють водіям і трактористам. В 1-й міській лікарні повістки отримали водії швидкої допомоги в повному складі. На виноробному підприємстві «Золота балка» – 100% трактористів», – зазначили в ГУР.

За даними розвідки, мобілізованих розміщують у військовому містечку 810-ої бригади морської піхоти. Протягом останнього тижня туди прибули близько трьохсот новобранців. Вони проходять прискорену базову бойову підготовку під керівництвом інструкторів із 47-ї мотострілецької дивізії та 810-ої бригади.

Встановлено, що найбільша увага приділяється підготовці екіпажів бойових машин піхоти, бронетранспортерів і реактивних систем залпового вогню «Град».

«Зразки сучасної військової техніки відсутні. Окремо готуються підрозділи снайперів та саперів. Опрацьовуються дії в складі батальйонних тактичних груп та малими групами», – зауважили в ГУР.

За інформацією розвідки, більшість особового складу становлять чоловіки віком від 40 років. Серед них – учасники російських воєн в Ічкерії, кілька ветеранів війни в Афганістані. Значну частину становлять також колишні українські військові, які після окупації залишилися на території Криму.

Зі стоянки довготривалого зберігання бойової техніки 810-ї бригади, за даними розвідки, росіяни зняли зі зберігання всі самохідні артилерійські установки 2С3 «Акация» й зенітний артилерійський комплекс ЗСУ-23-4 «Шилка», які вдалося привести в мінімально робочий стан. Частина особового складу вже виїхала на Донецький і Херсонський напрямки.

Перед відправкою в зону бойових дій з мобілізованими проводяться спеціальні заняття з «політичної підготовки», на яких новобранців переконують, нібито «українське керівництво вже давно отримало та поділило кошти за здачу територій», а сама росія «ще нічого не починала», вибухи ж у Криму «погоджені з путіним, тож усе під контролем».

Також мобілізованих запевняють, буцімто їм «не доведеться брати участь у реальних бойових діях, необхідно просто для виду постріляти», тим часом Китай нібито «скоро надасть сучасні ракети, які будуть зносити українські міста «під нуль», рф свої ракети поки що береже».

Читайте також: путін розпочав приховану мобілізацію росіян ще в травні – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, приховану мобілізацію російська влада почала проводити після перших значних невдач своєї армії ще в травні.

Фото: ГУР МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-