путін розпочав приховану мобілізацію росіян ще в травні – розвідка

путін розпочав приховану мобілізацію росіян ще в травні – розвідка

Укрінформ
приховану мобілізацію російська влада почала проводити після перших значних невдач своєї армії ще в травні.

Як передає Укрінформ, про це у програмі “Орестократія” розповів представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

“Ще в травні з’явилися перші ознаки, що рф не справляється з тими завданнями, які перед собою поставила. Швидке захоплення Києва і повна окупація України не вдалися. Тоді ж почали з’являтися перші так звані добровольці, відбулося залучення “боевого армейского резерва страны”, почали активно рекрутувати людей російські приватні військові компанії, з’явилися так звані патріотичні батальйони, набір до яких мали робити всі федеральні утворення рф. Було багато прикладів того, що скритно проводиться мобілізація, але про це ніхто не говорив”, – зазначив представник воєнної розвідки України.

Читайте також: росія може використати мобілізованих для наступу на нові українські території – депутат

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, після чого активісти та опозиціонери почали закликати влаштовувати акції протесту. Міністр оборони рф Сергій Шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

30 вересня президент росії володимир путін підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень "днр", "лнр", а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-