росія може використати мобілізованих для наступу на нові українські території – депутат

росія може використати мобілізованих для наступу на нові українські території – депутат

Укрінформ
російська федерація може використати мобілізованих громадян для наступу на нові українські території, але ефективність російської армії буде нижчою.

Таку думку полковник Служби безпеки України, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") висловив в інтерв‘ю Укрінформу.

"Я впевнений, що це буде зроблено. Цією мобілізацією росія прагне збільшити армію. Із часом її буде підготовлено, вона пройде вишкіл, вступить у бойові дії. Однозначно, вони спробують повертати втрачені внаслідок українського контрнаступу території, наступати на нові", – сказав Костенко.

Він пояснив, що мобілізація – це створення додаткового ресурсу, яким росіяни зможуть доукомплектувати військові частини, що зазнали втрат на території України, а також за допомогою якого зможуть розгорнути нові військові частини.

Читайте також: У ВР припускають, що майбутні контрнаступальні дії будуть більш активними та масованими

"Це додатковий військовий ресурс. Це проблема. Вони будуть убивати більше наших людей. Треба розуміти, що прийдуть росіяни, які вже показали, що їхнє головне завдання – знищити український народ. Можна багато говорити красивими словами, але варто усвідомлювати, що це буде великою проблемою", – додав полковник СБУ.

Він підкреслив, що буде важче, але запевнив, що Україна впорається. "У будь-якому випадку це вже не та регулярна навчена армія, яка заходила в лютому. Ефективність мобілізованих точно буде нижчою", – аргументував Костенко.

Читайте також: шойгу заявив, що в армію рф прибули вже понад 200 тисяч мобілізованих

Водночас військовий-парламентарій розповів, що від початку повномасштабної війни в Україні було мобілізовано багато людей, які зараз проходять підготовку. За його словами, мобілізація триває.

"Я думаю, що перевага буде за Україною. Ну, а щоби ефективніше протистояти росіянам, потрібно укомплектувати наших військових великою кількістю якісної зброї", – підсумував він.

Як повідомлялося, 21 вересня президент російської федерації володимир путін оголосив про проведення часткової мобілізації в рф. Після цього міністр оборони росії сергій шойгу заявив, що буде мобілізовано 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-