У ВР припускають, що майбутні контрнаступальні дії будуть більш активними та масованими

У ВР припускають, що майбутні контрнаступальні дії будуть більш активними та масованими

Укрінформ
Активна фаза контрнаступу Збройних Сил України на півдні держави ще не настала, однак у перспективі на майбутнє – контрнаступальні дії будуть більш активними та масованими.

Про це полковник Служби безпеки України, учасник оборони південного напрямку ведення бойових дій, секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (парламентська фракція "Голос") розповів в інтерв‘ю Укрінформу.

"Зараз на південному напрямку українські військові проводять наступальні дії. Проте, я вважаю, що активна фаза наступальної операції зі звільнення всього правого берега Дніпра включно з Херсоном ще не настала. У перспективі на майбутнє – контрнаступальні дії будуть більш активними та масованими", – зазначив Костенко.

На його переконання, активну контрнаступальну операцію на південному напрямку необхідно розпочинати впродовж найближчого місяця, оскільки з настанням холодного періоду наступати і звільняти території буде складніше.

Читайте також: Нацгвардійці під час контрнаступу на Ізюмському напрямку взяли в полон 15 росіян

Окрім того, Костенко зауважив, що російських військових потрібно вибити з півдня до того, як туди масово зайдуть мобілізовані частини. "Зараз певні частини тільки поповнюються мобілізованими, а коли їх тут буде значна кількість, стане набагато важче", – аргументував парламентарій.

Однак він підкреслив, що активізація контрнаступу ЗСУ залежатиме винятково від рішень командування.

Водночас Костенко констатував, що ситуація з контрнаступом на півдні складна, бо цей регіон дуже важливий для росіян у стратегічному та політичному планах. За його словами, для утримання півдня рф зосередила там велику кількість військ та накопичила багато зброї. При цьому він зазначив, що саме на південному напрямку воюють багато представників повітряно-десантних підрозділів російської федерації, які "завжди представлялися, як найбільш мотивовані, фізично підготовлені, такі, що мають бойовий досвід".

Як повідомлялося, напередодні Збройні Сили України звільнили від російських загарбників вісім населених пунктах Бериславського району Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-