Кот-д‘Івуар приєднався до Кримської платформи – Кулеба

Кот-д‘Івуар приєднався до Кримської платформи – Кулеба

Укрінформ
Віцепрезидент Кот-д‘Івуару Т’ємоко Мейліє Коне на зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою повідомив про рішення Кот-д’Івару приєднатися до Кримської платформи. Сторони також обговорили кроки задля пожвавлення співпраці двох держав.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, у рамках турне країнами Африки міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба був прийнятий в Абіджані віцепрезидентом Кот-д‘Івуару Т’ємоко Мейліє Коне. Кулеба передав особисте послання Президента Володимира Зеленського Президенту Кот-д‘Івуару Аласану Уаттарі.

МЗС зазначає, що міністр висловив вдячність Кот-д’Івуару за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах на тлі російської агресії. Він також відзначив активну взаємодію двох країн у рамках міжнародних організацій.

«Україна та Кот-д‘Івуар мають спільні зовнішньополітичні пріоритети: мирне співіснування держав, не втручання у внутрішні справи, взаємоповага, сталий економічний розвиток. Ми також протидіємо спільним викликам - найманцям Вагнера, продовольчій кризі, змінам клімату. І спільними зусиллями ми будемо боротися за мир і процвітання наших народів», - наголосив Кулеба.

Т’ємоко Мейліє Коне своєю чергою підкреслив, що Кот-д’Івуар виступає проти війни росії проти України та підтримує зусилля задля відновлення миру в нашій державі. Віцепрезидент Коне повідомив про рішення Кот-д’Івару приєднатися до Кримської платформи.

Співрозмовники детально обговорили кроки задля пожвавлення співпраці України та Кот-д’Івуару у сферах безпеки, торгівлі, сільського господарства та освіти.

Як повідомляв Укрінформ, Дмитро Кулеба з 3 по 12 жовтня здійснює перше в історії української дипломатії турне глави МЗС України країнами Африки.

23 серпня у Києві відбувся другий саміт Міжнародної Кримської платформи за участі 60 країн і міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-