росіяни роздали щонайменше 1500 повісток кримським татарам — Ташева

росіяни роздали щонайменше 1500 повісток кримським татарам — Ташева

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму після оголошення путіним часткової мобілізації в росії роздали мінімум 1500 повісток представникам кримськотатарського народу.

Про це розповіла під час брифінгу в Укрінформі постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева.

“Нам відомо про щонайменше 1500 повісток, які роздали кримським татарам. Це була масова роздача повісток у місцях компактного проживання кримських татар, таких як шостий та сьомий райони Бахчисараю, с. Строганівка, с. Зуя, м. Саки, с. Азовське, Майське, Добрівської долини”, - розповіла Ташева.

За її словами, роздача повісток охопила значну кількість кримських татар, неспівмірну з їхньою загальною чисельністю на півострові. Так, згідно з останнім переписом населення, в Криму проживало 250 тисяч представників кримськотатарського народу.

Читайте також: В Україні відкрили справу через незаконну мобілізацію в Криму

Ташева підкреслила, що невідомо, скільки на даний момент мобілізованих у Криму.

“Варто розрізняти роздачу повісток та мобілізацію. Це різні речі, тому що ми, як представники держави, правозахисні організації, адвокати радили нашим громадянам, навіть коли отримали повістку, не з’являтися до військкомату, виїжджати”, - зазначила вона.

Читайте також: До армії рф мобілізували 60 тисяч кримчан

Як повідомлялося, в Україні розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни у зв'язку зі злочинною мобілізацією, яку проводить окупаційна влада Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-