У війні проти України загинули 139 кримчан, ще 22 потрапили в полон

У війні проти України загинули 139 кримчан, ще 22 потрапили в полон

Укрінформ
У Генштабі підтверджують загибель 139 кримчан, які воювали в складі армії рф проти України, а також взяття в полон ще 22 мешканців півострова.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, генерал-майор Олександр Кириленко на слуханнях з питань деокупації Криму, повідомила Кримська правозахисна група.

"Росія активно залучає до своїх збройних сил населення Криму. На сьогодні підтверджено взяття в полон 22 та загибель 139 військовослужбовців рф з місцем реєстрації в Криму. Частина з цих військовослужбовців була зрадниками ЗСУ у 2014 році", - повідомив Кириленко.

Читайте також: Україна втратила на війні девять тисяч захисників - Міноборони

Він також зазначив, що для російської армії Крим став великим логістичним центром для наступу, адже півострів використовується для перевезення боєприпасів, евакуації поранених, ремонту та відновлення техніки, створення баз та складів. За словами Кириленка, це значним чином впливає на наступальні можливості Росії на південному напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, у представництві Президента України в АР Крим закликали українських громадян саботувати мобілізацію до збройних сил рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-