На українському кордоні кримчанка порвала свій російський паспорт

На українському кордоні кримчанка порвала свій російський паспорт

Відео
Укрінформ
В одному з пунктів пропуску на українському кордоні юна жителька Криму порвала свій російський паспорт.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

"Процес дерусифікації Криму розпочався і триватиме надалі. На кордоні України юна кримчанка вирішила демонстративно відмовитися від нав’язаного їй російського громадянства. В одному з пунктів пропуску дівчина добровільно перетворила документ з двоголовим стерв’ятником на кроваво-червоній обкладинці у звичайну рвань", — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що дівчині було лише 10 років, коли загарбники прийшли на півострів. Пропаганда та кремлівські посіпаки роками марно переконували дитину, що вона росіянка.

Читайте також: У Генічеську загарбники змушують бюджетників брати російський паспорт – Хлань

В’їхавши на територію, підконтрольну українській владі, дівчина заявила, що є українкою і хоче мати громадянство своєї країни, а не нав’язане росіянами.

"Нагадуємо, території України окуповані ворогом тимчасово. Найближчим часом наші воїни відвоюють цю землю у ворога. Сподіваємося та докладаємо зусиль, щоб і в Криму незабаром видавали паспорти з тризубом, а не російські, які весь світ вважає токсичними, що просякли кров’ю десятків тисяч наших захисників і мирних громадян", — наголосили в ДПСУ.

Читайте також: російські військові викрали жителя Херсонщини та вивезли у Крим

Як повідомляв Укрінформ, у Феодосії, Ялті та Сімферополі з'явилися проукраїнські листівки та жовті стрічки. Поширили їх активісти руху “Жовта стрічка”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-