У Генічеську загарбники змушують бюджетників брати російський паспорт – Хлань

У Генічеську загарбники змушують бюджетників брати російський паспорт – Хлань

Укрінформ
У тимчасово захопленому Генічеську Херсонської області працівників бюджетних установ, які хочуть повернутися до роботи, змушують брати російські паспорти.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань, передає Укрінформ.

«...У Генічеську (який зазвичай росіяни використовують як свій майданчик для експериментів) склалась така ситуація. російські загарбники спочатку зробили так, що люди втратили роботу та дохід. Курортний сезон, який для багатьох був джерелом заробітку – зірвали. Жити вже немає за що. А тепер роблять таким чином: починають розширювати штат бюджетних посад у школах, дитсадках і т.д. Щоб ці посади отримати — потрібен російський паспорт, що відповідно є колаборацією», - зазначив Хлань.

Читайте також: На Херсонщині загарбники пропонують місцевим заповнювати анкети, щоб отримати паспорт рф

За його словами, тих, хто відмовляється від російських паспортів, переслідують і залякують, що вже готують списки на виселення.

«Повідомляють, що педагогів, які відмовились співпрацювати, забирають «на розмову». Так окупанти лютують, бо навчальний рік розпочався не так, як вони хотіли, хоч бажаючі навчатись є — їх мало. Тому вступну кампанію продовжили, і закликання дітей у віджаті школи також», - написав депутат.

Як повідомлялося, за добу поліція відкрила 24 провадження щодо воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-