На Херсонщині загарбники пропонують місцевим заповнювати анкети, щоб отримати паспорт рф

На Херсонщині загарбники пропонують місцевим заповнювати анкети, щоб отримати паспорт рф

Укрінформ
У Херсоні російські загарбники ходять по домівках та пропонують місцевим жителям заповнити анкети для отримання громадянства рф.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

«Поліція відкрила ще 16 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російської армії проти мирних жителів Херсонської області. Окупанти обстріляли смт Архангельське, села Ольгине, Потьомкине, Добрянка та Нововознесенське. На жаль, є загиблі та поранені. Також є руйнування приватної інфраструктури, деякі населені пункти залишаються без електропостачання та води», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог поширює фейки про невдачі ЗСУ на Херсонщині і замовчує власне безсилля - облрада

У Генічеську захоплене приміщення районного управління служби з надзвичайних ситуацій, його працівникам заявили, що управління буде працювати за законодавством рф. Працівники не можуть виконувати свої функції та не мають доступу до службових приміщень. ️У селі Кочубеївка військові рф розікрали майно навчального закладу на 500 тис. грн.

Янушевич додав, що в смт Велика Лепетиха Каховського району військові рф ходять по будинках та пропонують жителям заповнювати анкети на отримання паспорта рф. Натомість у Херсоні на співпраці з окупантами викрито керівника лікарні та двох його заступниць. Палати стаціонару лікарні, де мали надавати медичну допомогу хворим жителям міста, керівник віддав під житло для російських солдатів.

«Окупанти практично знищили Нововоронцовську громаду. Обстріли тривають цілодобово, у громаді багато зруйнованих та пошкоджених приватних будинків та об’єктів інфраструктури. Також люди вимушені жити без води та світла, бо через бойові дії немає можливості відремонтувати пошкоджені мережі. В самому селищі Нововоронцовка із більш як шести тисяч жителів лишилось близько 400», - зазначив начальник ОВА.

Читайте також: Ворог за добу обстріляв шість областей України, на Херсонщині бив по деокупованих територіях

Як повідомляв Укрінформ, в Олешках на Херсонщині детонує склад із боєкомплектом російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-