Для деокупації Криму потрібні нові оперативні угруповання та підтримка партнерів - Генштаб ЗСУ

Для деокупації Криму потрібні нові оперативні угруповання та підтримка партнерів - Генштаб ЗСУ

Укрінформ
Збереження контролю над тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим є критичним завданням для росії, тож наміри щодо деокупації півострова потребують створення у ЗСУ оперативних угруповань у складі від десяти до двадцяти бригад, а також надання міжнародними партнерами додаткового озброєння і боєприпасів.

Про це йдеться у статті для Укрінформу Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного та першого заступника голови Комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки генерал-лейтенанта Михайла Забродського.

«Зазначене планування має передбачати, перш за все, наявність необхідного комплекту військ. І мова може вестись точно не про військові частини і з’єднання ЗС України, які вже зараз діють на 2500 км фронту від Херсона до Ковеля. Підготовка наступальної компанії вимагає створення одного або декількох оперативних (оперативно-стратегічних) угруповань в складі від десяти до двадцяти загальновійськових бригад, в залежності від замислу і амбіцій українського командування", - йдеться у статті.

Її автори зазначають, що в обстановці, що складається, зазначене може бути зроблене виключно шляхом заміни основних зразків озброєння вже існуючих бригад на сучасні, які надаються партнерами України. Окремо слід виділяти необхідність отримання від додаткової кількості ракет і боєприпасів, артилерійських систем, ракетних комплексів, засобів РЕБ тощо.

"Все зазначене потребуватиме консолідації зусиль всіх країн-партнерів України, тривалого часу і значних грошових видатків», - наголошується у публікації.

Залужний і Забродський переконані, що за умови наявності політичної волі, завчасного і продуманого планування, із використанням виробничої бази і запасів провідних країн світу, створення і оснащення належним чином такого роду угруповання у складі ЗС України є абсолютно реальним.

Читайте також: У Зеленського підготували рекомендації для кримчан щодо дій під час деокупації

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна продовжить робити все для визволення Криму будь-яким шляхом, попри всі дії рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-