Україна розробляє евакуаційні маршрути для жителів Криму на час деокупації - ОП

Україна розробляє евакуаційні маршрути для жителів Криму на час деокупації - ОП

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив про розроблення евакуаційних маршрути для жителів Криму, які захочуть залишити півострів під час активної деокупації.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

“Зрозуміло, що для України життя громадян – безумовний пріоритет. Тому ми вже розробляємо евакуаційні маршрути для жителів окупованого Криму, охочих покинути півострів на час активної деокупації. Поки ж просимо всіх триматися якомога далі від військових об’єктів і перевірити укриття”, - зазначив Подоляк.

Читайте також: Стратегія відновлення Криму буде вписана у загальний план відновлення України – Ташева

Як повідомлялося, за інформацією Представництво Президента України в АРК, у тимчасово окупованому Криму дію «жовтого рівня» терористичної загрози продовжили до 8 вересня, а в окупованому Севастополі – до 13 вересня, в місті скасовано урочистості з нагоди початку навчального року.

Уранці 16 серпня в тимчасово окупованому Криму сталася пожежа на трансформаторній підстанції в місті Джанкой та детонація боєприпасів у селищі Майське Джанкойського району. За даними представниці Президента в АРК Таміли Ташевої, після вибухів у Джанкойському районі на виїзді з Кримського півострова в бік російської федерації утворилися величезні черги. Також росЗМІ повідомили, що на території військової авіабази у селищі Гвардійське Сімферопольського району окупованого Криму сталося кілька вибухів.

Рух громадського опору "Жовта стрічка" закликав кримчан триматися на відстані від військових об'єктів росії і по змозі евакуюватися.

Читайте також: росія намагається закрити рота кримчанам – погрожує за публічну реакцію на «бавовну»

19 серпня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в Євпаторії, селищі Заозерне, Севастополі та Керчі.

20 серпня у тимчасово окупованому Криму вранці в районі штабу “чорноморського флоту росії” у Севастополі пролунав сильний вибух. Також повідомлялосяе, що над селищем Заозерне (передмістя Євпаторії) було чути вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-