Обрали переможців конкурсу аматорського відео «Мій Крим»

Обрали переможців конкурсу аматорського відео «Мій Крим»

Укрінформ
На конкурс аматорського відео «Мій Крим» надійшло 14 робіт, наразі вже визначені його переможці.

Про це на пресконференції на тему «Відеоконтент як важливий інструмент поширення інформації про Крим» в пресцентрі Укрінформу повідомила менеджерка з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру (КРЦ) Тетяна Подворняк, передає Укрінформ.

«Ми отримали чотирнадцять роликів. Серед основних критеріїв - щоб це було авторське відео... Щоб воно тривало від 2 до 3 хвилин і, оскільки ми наголосили, що це саме конкурс аматорського відео, ми вирішили, що його буде оцінювати сам народ», - каже Подворняк.

Саме тому не було професійного журі, не було оцінювання за професійними критеріями, підкреслили організатори. Визначали переможців «вподобайками» українці.

Як підкреслила менеджерка КРЦ, цим конкурсом вони хотіли нагадати ще раз про Крим, та показати українцям, що кожен може долучитися до боротьби за його визволення.

Хтось зробив фільм, більш спрямований на природу, хтось – на відпочинок, а хтось створив фільми на базі кримськотатарських казок або на базі тієї патріотичної інформації, яку вони отримали, розповів голова правління КРЦ Ескендер Барієв.

Як зазначив на пресконференції один з учасників конкурсу, 14-річний Денис Савчук з Тернопільщини, він відвідав півострів, коли був зовсім малим, і досі пам’ятає емоції, які тоді пережив. Підліток створив своє відео, щоб розповісти про природу Криму і нагадати, що Крим – це Україна. На переконання Дениса Савчука, кожен українець має боротися за територіальну цілісність України, хоча б висловлюючи власну думку у соцмережах.

Як оголосив Барієв, робота Дениса Савчука посіла третє місце на конкурсі. За інформацією організаторів, друге місце посіла робота Аліни Омельянюк, а перше - відео Ганни Савенко.

Читайте також: КРЦ презентував ролик про Крим за участю відомих українців

Як повідомлялося, Кримськотатарський ресурсний центр оголосив конкурс аматорського відео «Мій Крим». Для участі у ньому потрібно було зняти відео, в якому через призму власних переживань автора, образів, емоцій передати атмосферу, дух, традиції, культуру, особливості Криму та його значення для автора й українського суспільства. Пізніше стало відомо, що Кримськотатарський ресурсний центр анулював результати конкурсу аматорського відео «Мій Крим» через накрутку лайків під окремими роботами та продовжив голосування ще на 10 днів на іншій платформі. Повідомлялося, що організатори конкурсу змінили платформу, і на цьому ресурсі «уже неможливо вдатися до будь-яких хитрощів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-