КРЦ презентував ролик про Крим за участю відомих українців

КРЦ презентував ролик про Крим за участю відомих українців

Відео
Укрінформ
Кримськотатарський ресурсний центр презентував ролик про Крим за участю відомих українців.

Про роботу розповів голова правління КРЦ Ескендер Барієв на пресконференції в Укрінформі.

«Ви побачили професійний фільм … за участю відомих українців кримськотатарського походження, українців етнічних», - сказав Барієв, подякувавши учасникам.

Як він наголосив, важливо надавати інформацію суспільству, зокрема співвітчизникам на окупованих територіях, саме через відомих людей. У зйомках узяли участь співачка Джамала, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, соліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя, актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв та журналістка Севгіль Мусаєва.

Голова правління КРЦ зазначив, що ролик будуть поширювати за межами України, адже важливо розповідати про Крим міжнародній спільноті, підтримка якої - фінансова, військова, і моральна - необхідна, щоб перемогти ворога. Водночас, за його словами, важливо, щоб Україну підтримували не лише політики країн, що є суб’єктами Кримської платформи, а й громадяни цих країн. "Бо політики орієнтуються на те, яка думка в їхньому суспільстві, у їхніх виборців", - заявив Барієв.

Він також зауважив, що українське суспільство – і воїни ЗСУ, і ті, хто працюють у тилу, - кажуть: те, що у «Криму розпочалося – в Криму і завершиться».

У цьому зв'язку лідер «Антитіл» Тарас Тополя підкреслив, що лише повернувши Крим у лоно України за допомогою політичних і військових інструментів, можна буде сказати, що "ми досягли цілей і відновили справедливість у цій війні".

Читайте також: В окупованому Севастополі затримали чоловіка за прослухування української пісні

Як повідомляв Укрінформ, Кримськотатарський ресурсний центр підготував ролик про Крим із залученням відомих українців та кримських татар. Організатори прагнули завдяки кліпу привернути більшу увагу жителів України до ситуації на окупованому півострові. У ролику відомі люди України розповіли про п’ять важливих дат, пов’язаних із Кримом і Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-