Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення України - Драгі

Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення України - Драгі

Укрінформ
Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення України. 

Про це прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі сказав на другому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У другу річницю міжнародної Кримської платформи хочу висловити непохитну підтримку Італією цієї ініціативи та України. російська окупація півострова Крим у березні 2014 року була неприйнятним актом агресії, грубим порушенням міжнародного права. Італія засуджує незаконну анексію Криму росією та поступову мілітаризацію півострова. Ми глибоко стурбовані погіршенням ситуації з правами людини на півострові, і ми виступаємо разом із кримськотатарською громадою проти насильства та несправедливості, від якої вона зазнає страждань. Боротьба за Крим є частиною боротьби за визволення України”, - сказав Драгі.

Італійський прем'єр також зазначив, що у лютому російські війська використали Крим як майданчик для нападу на регіони південної України, в тому числі Херсон.

“Вони продовжують використовувати Крим для створення військового тиску на інші регіони, зокрема Миколаїв та Одесу”, - підкреслив Драгі.

Читайте також: Джонсон на Кримській платформі: Треба допомагати Україні до звільнення всіх її територій

На його переконання, міжнародне співтовариство не може стояти осторонь в той час, як росія намагається підкорити нові частини української території.

“росія повинна припинити свою незаконну окупацію, жорсткі напади на цивільних осіб. Італія продовжить підтримувати Україну. Ми з вами у вашій боротьбі проти вторгнення росії, ми з вами у боротьбі за відновлення територіальної цілісності України, захист демократії та незалежності”, - наголосив Драгі.

Як повідомляв Укрінформ, майже 60 представників різних країн світу, зокрема 40 президентів та прем'єр-міністрів, беруть участь у другому саміті Кримської платформи, який сьогодні проходить у Києві. Цього року в саміті вперше беруть участь представники ще двох континентів - Африки та Південної Америки.

Читайте також: Світ ніколи не визнає спроб рф анексувати українські території — Шольц

Як запевнив у вступному слові Президент Володимир Зеленський, Україна продовжить робити все для деокупації Криму будь-яким шляхом, попри всі дії росії проти українців та Української держави.

Фото: Thomas Lohnes/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-