У Криму знизився рівень прісної води до критичних показників – експерти

У Криму знизився рівень прісної води до критичних показників – експерти

Дослідження
Укрінформ
У Криму спостерігається тенденція до зменшення площі водного дзеркала всіх водойм – вплинуло збільшення використання та споживання води внаслідок будівництва, промисловості, туризму та мілітаризації.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) із посилання на експертів КРЦ, передає Укрінформ.

«За даними космічних знімків Landsat, спостерігається тенденція до зменшення площі водного дзеркала всіх водойм, в середньому на 34% у 2021 році у порівнянні з 2015 роком», - йдеться у повідомленні

Зазначається, що кліматичні умови Криму напівпосушливі і потребують альтернативних джерел прісної води. Значне збільшення використання та споживання води (внаслідок будівництва, промисловості, туризму та мілітаризації), разом із припиненням поставок прісної води з материкової частини України, призвело до зниження рівня води у деяких водосховищах до критичних рівнів. Зміна клімату погіршила цю ситуацію.

Читайте також: Після рясних злив у Криму може настати посухаексперт

Авторами дослідження виступили експерти Кримськотатарського ресурсного центру Світлана Бойченко, Тетяна Кучма та Євген Хлобистов.

Як повідомляв Укрінформ, Кримськотатарський ресурсний центр презентував дослідження про еколого-кліматичну дискримінацію в окупованому Криму. Дослідження доступне англійською та українською мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-