Після рясних злив у Криму може настати посуха – експерт

Після рясних злив у Криму може настати посуха – експерт

Укрінформ
Після рясних злив в окупованому Криму рівень води у водосховищах досяг нормальної позначки, що на певний час допоможе вирішити проблему з водопостачанням, але це ненадовго.

Про це сказав експерт Кримськотатарського ресурсного центру Євген Хлобистов в ефірі телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

За словами фахівця, рясні зливи несуть у кримські водосховища дуже багато мулу, і це позначається на якості води.

"Хоча завдяки цим інтенсивним опадам сьогодні всі кримські водосховища перебувають у межах нормативних показників, тобто з них тепер можна брати воду в достатньому обсязі за формальними показниками для кримчан, однак ця вода потребує додаткової обробки, механічного очищення, щоб нею було безпечно користуватися в будинках для побутових потреб", — зазначив Хлобистов.

Він наголосив, що проблему з водопостачанням на окупованому півострові слід вирішувати іншими способами.

"Насамперед, це зміна режиму водокористування. Особливо це стосується водокористування з боку монетарних утворень, підприємств військово-промислового комплексу і, власне, хаотичне збільшення населення Криму, ніким не контрольоване — це теж певний виклик для ефективного, раціонального використання водних ресурсів", — заявив експерт.

Він зазначив, що зливи в окупованому Криму збережуться приблизно до середини вересня. А після тривалих опадів на півострові може настати посуха.

Читайте також: В окупованому Криму в потоці води через зливи загинула жінка

"Найімовірніше, у другій половині вересня погода стабілізується, і навряд чи нам варто очікувати таких ось катастрофічних злив, які сьогодні є в Криму. Далі, ймовірно, будуть тривалі періоди посухи, а можливо, і невеликі опади, які не будуть призводити до таких наслідків", — вважає експерт.

Як повідомлялося, в окупованому Криму унаслідок злив найбільше постраждали населені пункти на східному узбережжі, зокрема Керч, де затоплені вулиці, ринки, стадіон, зупинився громадський транспорт. Населення попередили про можливу евакуацію.

Загалом на півострові від паводків постраждали близько 5 тис. осіб. Екологи попереджають про наслідки повені, адже вода може дістатися до звалищ і виробничих підприємств.

Фото: Крим.Реалії 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-