Україна сподівається на участь Мальдівів у саміті Кримської платформи

Україна сподівається на участь Мальдівів у саміті Кримської платформи

Укрінформ
Україна сподівається на участь Мальдівської Республіки у другому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня в онлайн-форматі.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у телефонній розмові з першим заступником міністра закордонних справ Мальдівської Республіки Ахмедом Латіфом, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС.

Зазначається, що перша заступниця міністра детально поінформувала свого мальдівського колегу про ситуацію в Україні та триваючу агресію росії у порушення норм міжнародного права.

Читайте також: Україна запросила Парагвай до участі в Кримській платформі

Обговорюючи тему Криму, Джапарова зазначила, що спроба анексії півострова від самого початку була не регіональною, а світовою проблемою, а започаткована минулого року Кримська платформа, яка вже об’єднала 48 країн з різних континентів, - це механізм консолідації союзників, який посилює підтримку Української держави на всіх можливих майданчиках та на всіх рівнях.

«У цьому зв’язку перша заступниця міністра висловила сподівання на участь мальдівської сторони у другому саміті Платформи, який відбудеться у віртуальному форматі 23 серпня», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Беліз і Гватемалу запросили до участі у другому саміті Кримської платформи

Сторони відзначили високий рівень двосторонньої взаємодії в рамках міжнародних організацій. Джапарова висловила вдячність за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з боку Мальдівів, зокрема за голосування винесених на розгляд Генеральної асамблеї ООН після початку широкомасштабної військової агресії Росії проти України резолюцій «Агресія проти України» та «Гуманітарні наслідки агресії проти України».

Під час телефонної розмови сторони також обговорили подальше розширення двостороннього та міжнародного співробітництва.

Як повідомлялося, Кримська платформа - формат консультацій та комунікацій, започаткований Президентом України у серпні 2021 року для структурування всіх питань, пов’язаних з півостровом. Метою цього формату є вироблення практичних підходів до привернення уваги до ситуації в Криму та обговорення можливостей його повернення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-