У Криму водії почали знімати літери «Z» та «V» зі своїх автомобілів

У Криму водії почали знімати літери «Z» та «V» зі своїх автомобілів

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму водії почали знімати літери «Z» та «V» зі своїх автомобілів.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ).

«Як повідомляють наші активісти в окупованому Криму, у Керчі, Сімферополі, Севастополі, Євпаторії та інших містах значно зменшилася кількість автомобілів із наліпками «Z» та «V», проте окупаційна влада змушує обклеювати громадський транспорт (автобуси, маршрутки, тощо) цими фашистськими символами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кримськотатарський ресурсний центр у квітні 2022 року запустив інформаційну кампанію, спрямовану на боротьбу із прибічниками Z-фашизму в тимчасово окупованому Криму, які клеять літеру «Z» або «V» на свій автотранспорт і, таким чином, підтримують фашизм та стають учасниками злочину проти людяності.

«Тому ми продовжуємо свою діяльність далі, аби виявити усіх прибічників Z-фашизму в окупованому Криму. Наразі у нашій базі знаходяться більше тисячі номерів авто. Найближчим часом ми передамо ці списки з ідентифікованими номерними знаками та даними власників Прокуратурі АРК, Національній поліції АРК та СБУ», - інформують у КРЦ.

Читайте також: У Севастополі окупанти замінили парад для моряків на змагання зі стрибків у море

КРЦ закликає тих, хто помітить автомобілі з символами «Z» та «V» в тимчасово окупованому Криму чи на нових загарбаних територіях України, надсилати фото для фіксування таких злочинів, а також попереджати знайомих та рідних.

КРЦ гарантує анонімність та безпеку, йдеться у повідомленні.

У КРЦ зазначають, що «Z» та «V» - це символи російського вторгнення в Україну у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово окупованому Криму знесуть СТО, на якій відмовилися обслуговувати КамАЗ із літерою Z.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-